Aktuality

V úterý a středu, 18. a 19. června, jeli žáci 8. A do rakouského Zwentendorfu, aby se rozloučili se svými kamarády z družební školy.

V úterý 4. 6. 2013 se zúčastnili žáci 9. A s paní učitelkou Mgr. I. Hemalovou besedy se starostou Břeclavi MUDr. O. Ryšavým, který nastínil plány břeclavské radnice a pak ochotně odpovídal na všechny dotazy žáků, které se týkaly např. dopravní situace ve městě, kulturních akcí, ochrany obyvatel před komáry atd. Beseda byla velmi zajímavá a vyměřený čas rychle uběhl. V závěru byli odměněni žáci, jejichž dotazy byly nejlepší.

V pátek 7. 6. 2013 se naši žáci sedmé třídy setkali s dětmi z družební školy v Poysdorfu. Nebylo to zdaleka první setkání a už vůbec nešlo o formální akci dvou škol.

3. června 2013 byli pozváni do poštorenské knihovny žáci 1. A, aby byli slavnostně pasováni na rytíře Čtenářského řádu. Přivítala je královna Abeceda.

Výukový program, který proběhl v pátek 17. května 2013 ve velmi příjemné atmosféře, dětem nenásilnou formou představil, co se stává potravou zvířat v přírodě. Prostřednictvím her a soutěží se děti seznámily s býložravci, všežravci, masožravci a jejich potravními řetězci. S velkou chutí si z papíru vyrobily puštíka. Zaujaly je také audionahrávky hlasů zvířat a opět nechyběla ukázka živých opeřenců ze záchranné stanice v Rajhradě:

V období od 22. 4. 2013 do 26. 4. 2013 probíhal v naší škole celoškolní projekt Týden pro Zemi.
Všechny třídy se během projektu zapojily do akce „Ze starého nové“. Smyslem bylo využít nepotřebné věci, které se kolem nás hromadí a vyrobit z nich zajímavý či užitečný výrobek.

V pátek 19. 4. 2013 uspořádala ZŠ Břeclav Na Valtické již tradiční Svátek tance. Akce se konala v Charvátské Nové Vsi v sokolovně, kde se sešly všechny známé taneční skupiny z Břeclavi, které nás úspěšně reprezentují u nás i v zahraničí, dále zde byly děti z mateřských i základních škol (MŠ Břetislavova, Orientální studio Narin, E. M. Dancers – Duhovka, ZŠ Břeclav Na Valtické, Actiwity D. C., TK Starstep – N. Mašková, V. Bezucký, N. Jeklová, P. Pliml a sólisté L. Jedličková a R. Průdek).

Žáci 7. - 9. tříd reprezentovali naši školu na okresním finále v basketbalu ve Valticích. V základní skupině hoši bojovali o první místo se ZŠ Drnholec, která nás trápila až do konce zápasu. Finálové utkání už probíhalo pod taktovkou našich chlapců a suverénně jsme vyhráli nad ZŠ Valtice. Hochům patří velký dík, GRATULUJEME! 

V rámci akce Noc s Andersenem přespalo z 5. na 6. dubna 2013 v knihovnách a školách na 60 000 dětí. Třináctý ročník se konal na více než 1270 místech včetně Slovenska, Polska, Slovinska, Austrálie, USA, Ruska a Německa.

V úterý 19. 3. 2013 se konala na naší škole recitační soutěž, které se v hojném počtu zúčastnili žáci I. a II. stupně. Soutěžící přišli podpořit rodiče i kamarádi. Všichni přítomní měli hezký kulturní zážitek.